Asbestemmingen

  • Algemene nis; Indien men nog geen definitieve keuze heeft gemaakt bestaat er de mogelijkheid de urn voor bepaalde tijd bij het crematorium in bewaring te houden. Deze algemene nis is echter niet toegankelijk voor publiek.
  • Verstrooiing; kan, al dan niet in aanwezigheid van nabestaanden, plaatsvinden over zee, op het strooiveld van het crematorium of op de meeste begraafplaatsen. Met toestemming van de grondeigenaar mag er ook verstrooid worden over een particulier terrein.
  • Columbarium; De meeste crematoria en diverse begraafplaatsen hebben een columbarium. Dit is een muur of wand waarin sierurnen kunnen worden geplaatst.
  • Bijzetting; Ook bestaat er de mogelijkheid de urn bij te zetten in een familiegraf of in een urnengraf. Men kan er ook voor kiezen de urn thuis te hebben.
  • Mijn-Boom.nl; Biedt nabestaanden een levende herinnering aan een dierbare overledene in de gedaante van een boom of heester naar eigen keuze. Door de asresten op speciale wijze te vermengen met het wortelbed van de boom of heester, wordt het deels als voedingsstof opgenomen. Zo zet het leven zich na de dood voort in de natuur.
  • As-sieraden & sierurnen; Tegenwoordig zijn er vele soorten gedenksieraden en sierurnen waarin de as of een gedeelte van de as kan worden bewaard. Ook kan de as worden verwerkt in een kristallen designvoorwerp of in een diamant.

Ab-ire Uitvaartzorg informeert u graag over het scala aan mogelijkheden. Op onze vrij te downloaden app tonen wij u een ruime compulatie items die Ab-ire Uitvaartzorg u onder andere kunnen leveren.